10598
Foto: connel/shutterstock

Forskning

Forskning är en hörnsten i UI:s verksamhet och präglas av samhällsrelevanta frågor för svensk utrikes- och säkerhetspolitisk debatt.

Tack vare en hög vetenskaplig kvalitet blir UI:s forskare ofta publicerade i vetenskapliga sammanhang och erhåller externa forskningsmedel. De kommenterar också världsläget i media, håller publika föredrag, skriver debattartiklar och ger expertutlåtanden. UI:s forskare samarbetar ofta med forskare och analytiker vid andra institut, universitet och högskolor, samt med organisationer, beslutsfattare, myndigheter och företag i Sverige och internationellt.

Forskningens innehåll rör internationella relationer, utrikespolitik, försvar och säkerhet, global styrning, globalisering, demokrati och utveckling. Den bedrivs inom tre geografiska program: Asien, Europa samt Mellanöstern och Nordafrika. Det finns också ett tematiskt program för global politik och säkerhet med inriktning på internationella relationer och internationell säkerhetspolitik. Vid UI är också två kunskapscentrum under uppbyggnad; Nationellt kunskapscentrum om Kina (NKK) och Centrum för Östeuropastudier (SCEEUS).

Kortare artiklar publiceras i form av UI Papers, UI Briefs och UI Reports.

Varukorg

Totalt 0