Sommartider på UI

UI har sommarstängt från 5 juli till och med 8 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

10598
Foto: connel/shutterstock

Forskning

Forskning är en hörnsten i UI:s verksamhet och präglas av samhällsrelevanta frågor för svensk utrikes- och säkerhetspolitisk debatt.

Tack vare en hög vetenskaplig kvalitet blir UI:s forskare ofta publicerade i vetenskapliga sammanhang och erhåller externa forskningsmedel. De kommenterar också världsläget i media, håller publika föredrag, skriver op-eds och ger expertutlåtanden. UI:s forskare samarbetar ofta med forskare och analytiker vid andra institut, universitet och högskolor, samt med organisationer, beslutsfattare, myndigheter och företag i Sverige och internationellt.

Forskningens innehåll rör internationella relationer, utrikespolitik, försvar och säkerhet, global styrning, globalisering, demokrati och utveckling. Den bedrivs inom fyra geografiska områden: Asien, Europa, Mellanöstern och Nordafrika samt Ryssland och Eurasien.

Det finns också ett program för global politik och säkerhet med inriktning på internationella relationer och internationell säkerhetspolitik. 

Kortare artiklar publiceras i form av UI Papers, UI Briefs och UI Reports.

 

  

Varukorg

Totalt 0