9780

Skola

Perfekt för dig som är lärare! Här kan du beställa undervisningsmaterial, instuderingsfrågor och få en överblick över vad UI erbjuder lärare och skolklasser. Planera höstterminen redan nu!

Landguiden

Landguiden är en webbaserad databas med lättillgänglig information om alla världens länder. Webbplatsen uppdateras dagligen av våra redaktörer. Tjänsten är unik i sitt slag genom att vara en blandning av en nyhetstjänst och ett uppslagsverk. Landguiden används mycket på landets skolor, bibliotek, myndigheter och organisationer. Egentligen av alla som behöver tillgång till uppdaterad och korrekt information. En skola kan lösa en enskild licens eller så kan ett kommunavtal lösas som omfattar alla kommunala skolor och folkbibliotek samt kommunens tjänstemän. Kontakta oss för offert: info@ui.se. Under skolfliken på landguiden finns även lektionsförslag för högstadiet och gymnasiet.

Undervisningsmaterial

UI har ett omfattande material att erbjuda skolan. Våra skrifter kan beställas i klassuppsättningar, prenumerationer eller i enstaka exemplar. De flesta skolor har tillgång till vår Landinformation antingen genom skriftserien Länder i fickformat eller Landguiden samt för fördjupningsstudier skriften Världspolitikens Dagsfrågor.  Till Världspolitikens Dagsfrågor finns instuderingsfrågor att ladda ner i pdf-format. På Utrikesmagasinet kan du söka artiklar och analyser efter intresse.

Gymnasiedagar

Flera gånger per år erbjuder UI gymnasiedagar med intressanta och aktuella föreläsningar. Under en halvdag hinner vi med tre föreläsningar med frågestund och paus däremellan. Gymnasiedagarna är kostnadsfria och vänder sig till gymnasieklasser. Gymnasiedagarna filmas och publiceras på UI:s Youtubekanal så att intresserade kan ta del av föreläsningarna även vid andra tillfällen. Gymnasiedagarna kan också följas på Twitter under #gymnasiedag. Läs mer om kommande program och tidigare dagar som vi har filmat här.

Temasidor

På våra temasidor hittar du seminarier, artiklar i utrikesmagasinet.se, skrifter på temat och tips på experter i ämnet. Aktuella teman som UI arbetat med under 2016 är t.ex korruption och klimathotet.

Fortbildningsdagar

UI anordnar fortbildningsdagar med aktuellt tema. Dessa dagar vänder sig till yrkesverksamma, däribland samhällskunskapslärare, SO-lärare och andra som vill ha en intensiv genomgång av de senaste analyserna och fördjupa sina kunskaper. Under dagen ges ett flertal föreläsningar och tillfälle ges till diskussion och utbyte med kollegor och experter. Fortbildningsdagarna håller hög kvalité och uppskattas högt av deltagarna. Håll utkik i vårt evenemangskalendarium efter nästa datum.

Experthjälp

Är du elev och vill ha experthjälp med din uppsats eller skolarbete? Då ska du i första hand ta kontakt med ditt bibliotek. Där kan du få hjälp att hitta bra källor av kunniga bibliotekarier.

Varukorg

Totalt 0