116142

Skola

Digitala lärresurser är den nya verkligheten. Utrikespolitiska institutet erbjuder svenska skolor digitalt material som underlättar distansundervisning. Välj Landguiden och/eller ett Skolmedlemskap. Under vårterminen finns Gymnasiedagarna i ett nytt format.

Landguiden

Landguiden innehåller lättillgänglig information om alla världens länder. Faktauppgifter och ett kalendarium med aktuella händelser uppdateras dagligen av våra redaktörer.  Ett enkelt analysverktyg används för egna analyser och jämförelser mellan länder. Tjänsten är unik i sitt slag genom att vara en blandning av en nyhetstjänst och ett uppslagsverk. Landguiden används mycket på skolor, bibliotek, myndigheter och organisationer. 

Under skolfliken på landguiden finns lektionsförslag, främst avsedda för årskurs nio och gymnasiet.

Skolmedlemskap

Utrikespolitiska institutets erbjuder även ett skolmedlemskap som gör det enkelt att applicera  aktuella omvärldshändelser på din undervisning i samhällskunskap. Fokus ligger på internationella förhållanden och utrikespolitik.
Detta ingår:

  • terminsbrev med länksamling till filmade föreläsningar, poddar, artiklar etc strukturerad efter läroplan
  • öppet arkiv till fördjupningsmaterialet Världspolitikens Dagsfrågor, med tillhörande instuderingsfrågor

Landguiden ingår alltså inte i skolmedlemskapet.

Mejla oss!
För snabb respons gällande både Landguiden och/eller skolmedlemskap, hör av dig med en intresseförfrågan, mejla info@ui.se  Ange gärna ditt och skolans namn samt e-postadress.

Gymnasiedagarna VT 2021

Nio föreläsningar i vår med inspirerande och aktuella teman för din gymnasieklass. Läs allt om tema och format här

Instuderingsfrågor till Världspolitikens Dagsfrågor

 hittar du här!

 

Varukorg

Totalt 0