9780

Skola

Perfekt för dig som är lärare! Här kan du beställa skolmaterial, instuderingsfrågor och få en snabb överblick av vad UI erbjuder lärare och elever. Planera inför nästa termin redan nu!

Landguiden

Landguiden innehåller lättillgänglig information om alla världens länder. Faktauppgifter och ett kalendarium med aktuella händelser uppdateras dagligen av våra redaktörer. Tjänsten är unik i sitt slag genom att vara en blandning av en nyhetstjänst och ett uppslagsverk. Landguiden används mycket på skolor, bibliotek, myndigheter och organisationer. Egentligen av alla som behöver tillgång till uppdaterad och korrekt information. En skola kan lösa en enskild licens eller så kan ett kommunavtal slutas som omfattar alla kommunala skolor och folkbibliotek samt kommunens tjänstemän. Kontakta oss för offert: info@ui.se.

Under skolfliken på landguiden finns även lektionsförslag, främst avsedda för årskurs nio och gymnasiet.

Skolmaterial

UI har ett omfattande material att erbjuda skolan. Våra skrifter kan beställas i klassuppsättningar, prenumerationer eller i enstaka exemplar. Många skolor har tillgång till vår Landinformation antingen genom den tryckta skriftserien Länder i fickformat eller Landguiden. För fördjupningsstudier finns skriften Världspolitikens Dagsfrågor,  och till denna finns instuderingsfrågor att ladda ner i pdf-format. I Utrikesmagasinet på nätet kan du söka artiklar och analyser efter intresse.

Gymnasiedagar

Flera gånger per år anordnar UI gymnasiedagar med intressanta och aktuella föreläsningar. Under en halvdag hinner vi med tre föreläsningar med frågestund och paus. Gymnasiedagarna är kostnadsfria och vänder sig till gymnasieklasser. Gymnasiedagarna filmas och publiceras på UI:s Youtubekanal så att intresserade kan ta del av föreläsningarna även vid andra tillfällen. Gymnasiedagarna kan också följas på Twitter under #gymnasiedag. Läs mer om kommande program och se tidigare filmade föreläsningar här.

Temasidor

På våra temasidor hittar du seminarier, länkar till artiklar i utrikesmagasinet.se, skrifter på temat och tips på experter i ämnet. Bland de teman som UI arbetat med finns t.ex demokrati och klimathotet.

Fortbildningsdagar

UI anordnar fortbildningsdagar med aktuellt tema. Dessa dagar vänder sig till yrkesverksamma, däribland samhällskunskapslärare, SO-lärare och andra som vill ha en intensiv genomgång av de senaste analyserna och fördjupa sina kunskaper. Under dagen hålls ett flertal föreläsningar och tillfälle ges till diskussion och utbyte med kollegor och experter. Fortbildningsdagarna är av hög kvalité och uppskattas högt av deltagarna. Håll utkik i vårt evenemangskalendarium efter nästa tillfälle.

Experthjälp

Är du elev och vill ha experthjälp med din uppsats eller skolarbete? Ta i första hand kontakt med ditt skolbibliotek eller ditt lokala bibliotek. Där kan du få hjälp att hitta bra källor av kunniga bibliotekarier.

Varukorg

Totalt 0