Sortera på senaste året först | äldsta först


  • 2016

    • Juli

    • Masskjutning i München

      Nio människor dödas när en yngling beskjuter personer utanför och i ett köpcentrum i München den 22 juli. Attacken inleds på en McDonaldsrestaurang och de flesta av dem som dödas är tonåringar. Bland de över 30 som skadas finns flera barn. Attacken sker på årsdagen av Anders Breiviks attack i Norge och ynglingen som genomför attentatet har visat en fascination både för Breiviks dåd och andra masskjutningar. Polisen misstänker ingen koppling till våldsbejakande islamism. Münchenattentatet blir det andra av tre på en vecka i Bayern. Några dagar före attacken i München, den 18 juli, går en 17-årig asylsökande till attack med en yxa på ett tåg utanför Würzburg och skadar fem personer. En vecka senare dödas en 27-årig asylsökande när den bomb han bär på exploderar utanför en bar i staden Ansbach. Det egentliga målet för attacken tycks ha varit en välbesökt konsert i staden men gärningsmannen släpps inte in då han saknar biljett. Tolv personer skadas i samband med explosionen

    • Våldsamheter i östra Berlin

      En manifestation genomförd av omkring 3 500 vänsteraktivister i stadsdelen Friedrichshain i östra Berlin urartar i våld. 123 poliser skadas och 86 demonstranter grips. Utvecklingsprojekt i stadsdelen har gjort att medelklass flyttat in och en del slumliknande boenden har rivits. Missnöjet bland de utsatta i Freidrichshain har vuxit under senare tid. 

    • Extra anslag till integration

      Den federala regeringen kanaliserar motsvarande 7,7 miljarder dollar extra till delstaterna för att de ska öka insatserna för en lyckad integration av nyanlända under de närmaste tre åren. I anslaget ingår också planer på att bygga nya bostäder.

    • Skärpt våldtäktslag

      Förbundsdagen skärper lagen om våldtäkt. Bland annat ska det räcka att ett våldtäktsoffer har sagt nej, något fysiskt motstånd krävs inte längre. Det ska också bli enklare att deportera migranter som begått sexbrott samt att döma förövare för gruppvåldtäkt. 

Varukorg

Totalt 0