Landguiden i skolan

Landguiden i skolan

Landguiden omfattar uppdaterad information om alla världens länder, internationella organisationer och pågående konflikter.

Abonnemang för skolor och kommuner
Vill du veta mer om abonnemang för din skola eller kommun? Kontakta info@ui.se så reder vi ut era möjligheter.

Distansundervisning
Vi hjälper er gärna med lösningar för både Teams, Googleplattformar, Skolon, Skolfederationen och skolportaler. Kontakta oss: info@ui.seAnge ärende Fjärrinloggning och bifoga skolans namn, kommun och kontaktperson på IT.

Detta innehåller Landguiden
I Landguiden får du heltäckande och tillförlitlig information om alla världens länder, konflikter och organisationer. Både texter och statistik uppdateras kontinuerligt av Utrikespolitiska institutets redaktörer som dagligen följer utvecklingen i världen. Under fliken Om Landguiden kan du se korta instruktionsfilmer som visar hur de olika delarna är uppbyggda. 

Elever gör egna analyser med Landguiden
Med hjälp av Landguidens Statistikverktyg och Kalendarium, som finns under Politik och historia på varje landsida, kan eleverna göra verkliga fördjupningar och egna analyser av förhållandena i olika länder. Statistikverktyget kan användas av elever i alla åldrar, från mellanstadium till gymnasiet. Texterna riktar sig framförallt till elever från högstadiet och uppåt.

Lektionsförslag till Landguiden
Använd gärna våra lektionsförslag som i första hand lämpar sig för elever i åk 9 och gymnasiet. De ger en introduktion till Landguidens olika verktyg, och knyter an till skolans styrdokument. Förslagen är tänkta som inspiration och en guide som kan anpassas till en dagsaktuell fråga eller konflikt som du vill att eleverna ska jobba med. Använd hela upplägget eller bara de övningar som passar bäst för din undervisning och planering.

Ännu mer för din undervisning
Utrikespolitiska institutet har mycket fler material som används i skolan. Här kan du läsa mer om det.

Varukorg

Totalt 0