Om Landguiden

Introduktion till Landguiden

I Landguiden får du tillförlitlig och uppdaterad information om alla världens länder, konflikter och organisationer. Databasen är ett mellanting mellan en nyhetstjänst och ett uppslagsverk. Betoningen läggs på att skildra grundläggande förändringar i världens länder.  Vi rapporterar om regeringsskiften, partiombildningar, författningsändringar, stora politiska kriser, lansering av viktiga politiska och sociala reformer, förändringar i den ekonomiska politiken m m. I de kalendarier som hör till de flesta länder noterar vi löpande viktiga händelser.

Läs här hur Landguiden används i skolan!

Filmerna nedan visar hur du kan använda Landguiden när du är inloggad och har tillgång till hela tjänsten.

Introduktionsfilm – detta är Landguiden

 

Statistikverktyget
Vårt statistikverktyg är mycket enkelt att använda. Här kan du jämföra länder, deras utveckling över tid och ta fram topplistor utifrån ett 60-tal parametrar.

Kalendarium
I Kalendariet kan du läsa om det senaste som hänt i varje land, och följa utvecklingen bakåt i tiden. Det rika materialet ger dig en grund för egna analyser av händelseutvecklingen i andra länder.

Både texter och statistik uppdateras kontinuerligt av Utrikespolitiska institutets redaktörer som dagligen följer utvecklingen i världen. Noteringar om vad som händer förs löpande in i Kalendariet och övriga texterna. Många val äger dock rum under helger och resultaten - om de föreligger - ska då var införda senast klockan 13.00 på måndagen.  

Landguiden för privatpersoner

Varukorg

Totalt 0