Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Kärnvapen i fokus
Foto: TT

Kärnvapen i fokus

Med ryska hot om kärnvapenkrig, Kinas supermaktsambitioner och Sveriges Natomedlemskap har frågor om kärnvapen och nedrustning blivit än mer aktuella. På den här sidan har vi sammanställt en översikt över våra poddavsnitt, artiklar och evenemang på temat kärnvapen. Flera av dessa har gjorts i samarbete med systerorganisationen Alva Myrdal-centrum för kärnvapennedrustning vid Uppsala universitet.

Innehållet listas enligt publiceringsdatum, med det senaste överst i respektive kategori.

Avsnitt i podden Utblick 

Artiklar i Utrikesmagasinet 

Evenemang

Publikationer

Experten förklarar

Vad har Alva Myrdal gjort för nedrustningsdiplomatin?

Peter Wallensteen, professor i freds- och konfliktforskning vid Uppsala universitet och aktiv vid Alva Myrdal-centrum för kärnvapennedrustning, förklarar.

Vad har genus med kärnvapen att göra?

Emma Rosengren, forskare på UI:s program för global politik och säkerhet och aktiv vid Alva Myrdal-centrum för kärnvapennedrustning, förklarar.

Vad var det svenska kärnvapenprogrammet?

Thomas Jonter, professor i internationella relationer vid Stockholms universitet och aktiv vid Alva Myrdal-centrum för kärnvapennedrustning, förklarar.

Varför ska vi bry oss om Irans kärnteknikprogram?

Rouzbeh Parsi, chef för UI:s Mellanöstern- och Nordafrikaprogram, förklarar.

Den här sidan uppdateras kontinuerligt.

Varukorg

Totalt 0