Frågor och svar

Vanliga frågor om tillgänglighet och funktioner i Landguiden.

Hur vet jag om jag är inloggad?
När du är inloggad ser du följande text: "Du är nu inloggad och har tillgång till hela Landguiden", under sidans blå sökfält.

Vad kostar tjänsten?
Tidsbegränsade abonnemang för privatpersoner köps direkt på sajten och kostar från 62 kronor för 1 dygn och uppåt. Abonnemang för skolor/bibliotek/företag och organisationer löper per helår. En offert lämnas av vår kundtjänst som kontaktas på info@ui.se.

Hur snabbt kan jag få tillgång till tjänsten?
Du som redan har ett konto hos UI kan logga in efter kortköpet. Nya användare får ett mail med inloggningsuppgifter samt ett mail med orderbekräftelse. Fakturakunder som skolor, bibliotek, företag etc får hjälp under kontorstid. Själva uppkopplingen görs normalt samma dag.

Vad finns det för inloggningsalternativ?
Privatpersoner loggar in på tjänsten med hjälp av e-post och lösenord. Organisationer och bibliotek kan logga in genom en länk bakom sin interna portal, unika IP nummer eller bibliotekskortsserier beroende på abonnemangsform och egna förutsättningar.

Vad finns det för inloggningsalternativ för skolor?

  • Skolportal som lärare och elever loggar in i, tex Fronter, Itslearning, Edwise eller annan. Logga in i portalen, kopiera och mejla oss URL samt meddela namn på portaltypen. Vi återkommer med en direktlänk som ni placerar under utvald inloggningsskyddad sida på er portal.
  • Skolon, använder ni Skolon hittar ni oss där, meddela oss så aktiverar vi Landguiden åt er. Nya kunder gör en förfrågan i Skolon för offert.
  • Teams använder ni med hjälp av en applikation och en länk som ni båda får av oss. Vi skickar er en zippad applikation som ni laddar ner och en länksträng som ska läggas på korrekt flik i skolans/kommunens Teams (i ett av er valt Team, t ex skolklassen). Detta görs av den som är övergripande behörig för Teams på skolan/kommun. Det är viktigt att gruppen/grupperna i Teams endast är grupper på betalande skola/kommun. Applikationen i sig hanterar ingen känslig data eller lagrar någon data över huvud taget. (Inte ens en logg.) Applikationen skickar bara användaren vidare till slutsystemet (Landguiden och där inkluderat Position ett).
  • Googleplattformar kan användas under förutsättning att IT-avdelning kan försäkra att de kan använda inloggningssidor som endast betalande skolor ser och kommer åt. Där lägger IT avdelningen en länk som de får av oss för direktinloggning.
  • Skolfederationens medlemmar kan logga in den vägen. Er IT avdelning kan behöva mejla info@ui.se för information om attribut och ID för access.

Har ni fjärrinloggning? 
Ja. Kontakta vår kundtjänst info@ui.se för att diskutera bästa tillvägagångssätt.

Varukorg

Totalt 0