Sortera på senaste året först | äldsta först


  • 2015

    • Oktober

    • Attentat mot flyktingmottagningar

      I slutet av månaden rapporterar tysk polis att flyktingmottagningar i landet utsätts för allt fler attentat. En kandidat till borgmästarposten i Köln har nyligen knivhuggits i nacken, troligen som en följd av hennes arbete för flyktingar. Bara under juli-september begicks 285 attentat mot flyktinganläggningar, det var mer än under hela 2014 då antalet var 198. Därtill hade 576 olika brott riktade mot flyktingboenden skett sedan början av 2015.

    • Regler för underrättelsesamarbete skärps

      En utredning som tillsatts av regeringen kommer med sin rapport som visar att det funnits alltför nära samarbete mellan den tyska underrättelsetjänsten BND och amerikanska underrättelseorganisationen NSA. Det finns dock inga bevis för att BND skulle ha bistått NSA med att spionera på tyskar och européer, vilket det hävdats från olika håll tidigare under 2015. BND har i många fall helt på egen hand systematiskt spionerat på bundsförvanter på olika håll i världen. 

    • Försök att minska flyktingströmmen

      Tyska regeringen begränsar bland annat rätten att få asyl för dem som kommer från Albanien, Montenegro och Kosovo och de asylsökande som fått avslag på sina ansökningar ska snabbare avhysas. Mot slutet av månaden växer oenigheten inom regeringskoalitionen när det gäller hur krisen ska hanteras. Medan Merkel och CDU vill att landet ska öppna dörrarna för flyktingar vill kristdemokraterna i Bayern, CSU, och deras ledare Horst Seehofer se en mer restriktiv politik. 

Varukorg

Totalt 0