Kommentarsregler för UI:s sociala medier

Vi på Utrikespolitiska institutet vill ha ett öppet samtalsklimat i våra sociala medier. Vårt mål är att diskussioner i våra kommentarsfält ska hållas i ett trevligt tonläge och att alla som vill diskutera ska känna sig välkomna att delta i samtalet. Därför har vi kommentarsregler som alla måste följa.

Vi tillåter inte hatiska kommentarer

Vi raderar exempelvis kommentarer som innehåller:

  • Hat och hot
  • Rasism och främlingsfientlighet
  • Nedsättande epitet
  • Personliga påhopp
  • Hets mot folkgrupp

Kommentarer ska hålla sig till ämnet för tråden

Kommentarer ska hålla sig till ämnet som inlägget handlar om och kan komma att tas bort om de inte gör det.

Källhänvisningar

För att diskussionen i sociala medier ska vara så saklig och konstruktiv som möjligt vill vi att påståenden ska kunna styrkas av fakta och källor, exempelvis i form med länk till källan. Däremot tillåter vi inte kommentarer med länkar, bilder eller videos utan någon förklaring och kan komma att ta bort dessa.

Vi tillåter inte kampanjande eller spam

Våra kommentarsfält är en plats för dialog och det är okej att uttrycka sina personliga politiska åsikter. Det är däremot inte tillåtet att använda kommentarsfältet för kampanjande av kommersiella eller politiska budskap. Vi tillåter heller inte spam och kan ta bort kommentarer som publiceras upprepade gånger.

Om reglerna inte följs

Kommentarer som bryter mot våra regler kan komma att döljas eller raderas. Användare som upprepade gånger bryter mot våra kommentarsregler kan bli blockerade. Kommentarer som bryter mot lagen (exempelvis hot eller hets mot folkgrupp) anmäls till polisen. Vi hanterar kommentarer i sociala medier i enlighet med BBS-lagen.

Kontakta oss här eller direkt på sociala medier om du ser någon som bryter mot våra kommentarsregler. Då hjälper du oss att göra våra sociala medier till en trygg plats för givande och konstruktiva diskussioner.

Utrikespolitiska institutet hanterar personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy. Läs gärna våra allmänna villkor för användning av Utrikespolitiska institutets tjänster.

 

Varukorg

Totalt 0