Kommentarsregler för UI:s sociala medier

Vi på Utrikespolitiska institutet vill ha ett öppet samtalsklimat i våra sociala medier. Vårt mål är att diskussioner i våra kommentarsfält ska hållas i ett trevligt tonläge och att alla som vill diskutera ska känna sig välkomna att delta i samtalet. Därför har vi kommentarsregler som alla måste följa.

Vi tillåter inte hatiska kommentarer

Exempel på hatiskt innehåll som inte får förekomma i våra kommentarsfält är:

  • Hat och hot
  • Rasism och främlingsfientlighet
  • Hets mot folkgrupp
  • Kränkande kommentarer

Vi tillåter inte kampanjande eller spam

Våra kommentarsfält får inte användas för kampanjande av kommersiella eller politiska budskap och vi tillåter inte spam.

Vi tillåter inte bilder, videor eller länkar

Eftersom vi har inte möjlighet att läsa igenom innehåll som länkas till, eller titta igenom och bedöma stilla och rörlig bild tillåts inte detta i våra kommentarsfält.

Kommentarer ska hålla sig till ämnet för tråden

Kommentarer ska hålla sig till ämnet som inlägget handlar om och kan komma att tas bort om de inte gör det.

Om reglerna inte följs

Kommentarer som bryter mot våra regler kan komma att döljas eller raderas. Användare som upprepade gånger bryter mot våra kommentarsregler kan bli blockerade. Kommentarer som kan misstänkas bryta mot lagen (exempelvis hot eller hets mot folkgrupp) anmäls till polisen. Vi hanterar kommentarer i sociala medier i enlighet med BBS-lagen.

Kontakta oss här eller direkt på sociala medier om du ser någon som bryter mot våra kommentarsregler. Då hjälper du oss att göra våra sociala medier till en trygg plats för givande och konstruktiva diskussioner.

Utrikespolitiska institutet hanterar personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy. Läs gärna våra allmänna villkor för användning av Utrikespolitiska institutets tjänster.

Varukorg

Totalt 0