Juli 2017

Senaste händelser

  • Juli

  • Före detta minister grips efter korruptionsanklagelser

    En före detta minister, Geddel Vieira Lima, med nära band till president Temer, grips i samband med en polisutredning om korruption i en statskontrollerad bank, Caixa Economica Federal.

  • Ex-president Lula döms till fängelse

    Lula da Silva (president 2003–2011) döms för korruptionsbrott till 9,5 års fängelse. Enligt domen har hans hustru fått tillgång till en lyxlägenhet av ett byggföretag, i utbyte mot att företaget fick kontrakt för oljebolaget Petrobras. Lula nekar till brott och hävdar att anklagelserna syftar till att hindra honom att kandidera i presidentvalet 2018. Han förblir på fri fot i väntan på att domen överklagas. En domare beslutar dock att hans tillgångar ska frysas tills vidare. Det gäller lägenheter, bilar, mark och ett bankfack med närmare 200 000 dollar.

  • Militär ska bekämpa kriminalitet

    Försvarsmakten sätter in 8 500 soldater för att bekämpa den organiserade brottsligheten i delstaten Rio de Janeiro: De ska få sällskap av 1 500 poliser. Våldet har ökat kraftigt i delstaten där över 90 poliser har dödats i tjänsten bara i år. President Temer har nu i ett dekret givit klartecken för militären att stanna i Rio de Janeiro året ut.

Vill du läsa mer?

För att få tillgång till all information måste du ha ett abonnemang.

Vad får jag?

Se exempel på vad Landguiden omfattar här.

Varukorg

Totalt 0