Augusti 2017

Senaste händelser

  • Augusti

  • Presidenten slipper rättegång

    Kongressen röstar mot att ställa president Temer inför rätta för korruption, med siffrorna 263–227. Två tredjedelars majoritet hade krävts för att få Högsta domstolen att ta upp målet. Omröstningen föregås av en upprörd debatt och kaotiska scener där ledamöter knuffades och kastade falska sedlar på varandra.

  • Ex-president Collor åtalas för korruption

    Senator Fernando Collor de Mello, som var president 1990–1992, anklagas för att ha tagit emot motsvarande runt 9 miljoner dollar i mutor och åtalas för ”passiv korruption”, penningtvätt och utpressning. Högsta domstolen har enhälligt beslutat att ge klartecken trots den åtalsimmunitet Collor åtnjuter i egenskap av senator. Collor är den tredje senatorn som åtalas inom ramen för Petrobrasskandalen. Brottet ska ha begåtts mellan 2010 och 2014 och röra transaktioner i ett dotterbolag till Petrobras.

  • Reservat öppnas för gruvdrift

    President Temer meddelar att ett skyddat område i Amazonas ska öppnas upp för gruvdrift. Det så kallade Renca-reservatet, till ytan som en tiondel av Sverige, inrättades 1984 och tros vara rikt på bland annat guld och koppar. Kritiken mot planerna blir hård, men regeringen hävdar att vare sig miljön och ursprungsfolk i området är hotade. Efter en vecka stoppas ordern tillfälligt i domstol med hänvisning till att beslutet måste fattas av kongressen.

Vill du läsa mer?

För att få tillgång till all information måste du ha ett abonnemang.

Vad får jag?

Se exempel på vad Landguiden omfattar här.

Varukorg

Totalt 0