Mars 2020

Senaste händelser

  • Mars

  • Bästa virusterapin: kör traktor

    President Lukasjenko, som har en bakgrund som kollektivjordbrukschef, missar inget tillfälle att lyfta fram att livet på landet är hälsosamt. Vid ett TV-sänt möte tonar han ned farhågorna för spridning av coronavirus och rekommenderar medborgarna att arbeta på landet, och köra traktor. Vitryssland är också känt för sin tillverkning av traktorer. 26 fall av sjukdomen covid-19 har rapporterats.

  • Vitrysk fotboll tittartröst under pandemin

    En oväntad effekt av coronaviruset är att TV-tittare i en rad länder får se vitrysk ligafotboll. Många länder har till följd av smittrisken ställt in matcherna, men i Vitryssland som ännu håller igång spelet får fotbollsförbundet tillfälle att sälja sändningsrättigheter. Mediebolag i bland annat Ryssland, Israel och Indien visar intresse. Vitryssland har färre än 100 bekräftade fall av sjukdomen covid-19, och landets president Lukasjenko har demonstrerat att han inte är orolig för smittspridning.

  • EU-stöd mot coronakris

    Som en del av EU:s svar på den globala coronakrisen utlovas ett stödpaket till de sex så kallade östliga partnerskapsländerna Armenien, Azerbajdzjan, Georgien, Vitryssland, Ukraina och Moldavien. Stödet omfattar sammanlagt 140 miljoner euro till omedelbara behov  i sjukvården, dessutom omfördelas 700 miljoner euro så att pengarna kan användas till att motverka svåra samhälleliga effekter av krisen. De insatser som planeras sker i samarbete med Världshälsoorganisationen (WHO).

Vill du läsa mer?

För att få tillgång till all information måste du ha ett abonnemang.

Vad får jag?

Se exempel på vad Landguiden omfattar här.

Varukorg

Totalt 0