Hoten mot den globala hälsan

Idag lever människor längre än tidigare över hela världen och barnadödligheten minskar liksom den extrema fattigdomen. Men även om framsteg görs så finns det fortfarande flera hot mot den globala hälsan.

Detta nummer av Världspolitikens Dagsfrågor handlar om nya hälsoutmaningar i en ny tid. Skribenterna tar upp de svårigheter som uppstår när allt fler bakterier blir resistenta mot antibiotika, risken för framtida pandemier och de höga siffrorna för mödradödligheten. Samtidigt pågår en positiv utveckling inom det globala hälsobiståndet där förmögna filantroper spelar en allt större roll.

Nr 7-8 2017, Författare: Karin Alfredsson, Lisen Forsberg och Victoria Veres

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Du kan alltid ge bort en prenumeration till någon, i kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare
Instuderingsfrågor i PDF

Varukorg

Totalt 0