Sommartider på UI

Kundtjänst är stängd från 7 juli till och med 9 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Sydkorea och presidentkrisen: Öppning för reformer

I mars 2017 greps den nyligen avsatte presidenten Park Geun-Hye efter anklagelser om omfattande korruption.

Utrikespolitiskt befinner sig landet samtidigt i en djup kris under en tid när spänningar ökat i regionen, med ökad press från grannarna Kina och Nordkorea och ett osäkert förhållande med Sydkoreas gamle allierade USA. Sydkoreas nye president kommer också att få brottas med samhällsproblem som t ex det korrumperade näringslivet chaebol och många unga sydkoreaners frustration. Men författaren Ulv Hanssen tror ändå att det finns goda förutsättningar för nödvändiga reformer.

Nr 6 2017, Författare: Ulv Hanssen

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Du kan alltid ge bort en prenumeration till någon, i kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare
Instuderingsfrågor i PDF

Varukorg

Totalt 0