Sommartider på UI

UI har sommarstängt från 5 juli till och med 8 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Palatsintriger i oljestaten: Saudiarabien mot tronskifte

Saudiarabiens unge äregirige kronprins Mohammed bin Salman har på sin väg till den absoluta makten röjt undan rivaler. Ett skakigt tronskifte väntar.

Den blivande regenten står inför svåra uppgifter, bl a att minska beroendet av oljan, sätta saudierna i arbete och hantera motståndet från islamistiska rättslärda, terrorister och upproriska shiiter. Utrikespolitiskt pågår samtidigt ett kostsamt krig i Jemen och en kris med Qatar.

Nr 10 2017, Författare: Bitte Hammargren

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Du kan alltid ge bort en prenumeration till någon, i kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare
Instuderingsfrågor i PDF

Varukorg

Totalt 0