Victoria Veres

Victoria Veres

Associerad medarbetare

Victoria Veres är associerad medarbetare till programmet för Global politik och säkerhet vid Utrikespolitiska institutet. Hon är journalist och nationalekonom inriktad på utvecklingsekonomi och har skrivit om utvecklingsfrågor i över femton år, bland annat i UI:s publikationer. Hon föreläser också om utvecklingsekonomi med särskild inriktning på FN:s nya hållbara utvecklingsmål, Agenda 2030.

Victoria Veres har en MSc i internationell ekonomi med inriktning på utvecklingsekonomi från Handelshögskolan i Göteborg och har också studerat bland annat internationella relationer vid Boston University. Hon har en journalistexamen för akademiker från journalisthögskolan vid Göteborgs Universitet och handleder i journalistiskt skrivande bland annat vid Södertörns Högskola. 

Hon har en bakgrund som chefredaktör, redaktionschef, ekonomiredaktör och reporter på bland annat Internationella Studier, OmVärlden, Passion for Business och Veckans Affärer. Hon skriver kontinuerligt om utvecklingsekonomi i branschpress.

Varukorg

Totalt 0