Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

FNs globala mål: Världen går i otakt

Sedan millennieskiftet har ojämlikheten mellan rika och fattiga länder krympt, men samtidigt har klyftorna ökat inom länder. Många experter menar att ojämlikhet har blivit en av de största globala utmaningarna.

Att minska ojämlikheten i världen är ett av FN:s nya globala utvecklingsmål som klubbades hösten 2015. Men det har inte bara blivit ett mål i sig utan ingår även som en del i flera andra mål i handlingsplanen Agenda 2030. Att ingen ska lämnas utanför - ”leaving no one behind”- lyfts också fram som ett huvudbudskap. I detta nummer av Världspolitikens Dagsfrågor beskriver Victoria Veres vad ojämlikhet betyder för den globala utvecklingen. Hon tar också upp den kritik som riktats mot de nya målen för att spänna över för mycket, vara vagt formulerade och svåra att uppfylla.

Nr 5 2016, Författare Victoria Veres

Tips till lärare

Instuderingsfrågor som pdf

Varukorg

Totalt 0