Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Iran hot eller hopp

Förändringens vindar blåser i Iran. I detta nummer av Världspolitikens Dagsfrågor analyserar Per Jönsson hur den nya utvecklingen påverkar maktförhållandena inom landet och i hela regionen

Sedan kärnteknik avtalet mellan den islamiska republiken och omvärlden trädde i kraft i början av året har handelsdelegationerna till landet avlöst varandra. Alla vill vara med i ”den stora kapplöpningen” om de lukrativa affärsmöjligheter som har öppnat sig när omvärlden har hävt sina ekonomiska sanktioner mot Iran. Samtidigt gick reformkrafterna fram starkt i valen både till det iranska parlamentet, majlis, och Expertförsamlingen, det organ som utser landets Högste ledare, en position som idag innehas av den cancersjuke ayatollah Khamenei.

Nr 4 2016, Författare Per Jönsson

Tips till lärare

Instuderingsfrågor som pdf

Varukorg

Totalt 0