Sommartider på UI

UI har sommarstängt från 5 juli till och med 8 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Ukraina – fastlåst mellan öst och väst

Ukrainas 25 år som en egen stat har varit turbulenta, särskilt efter millennieskiftet, med politisk oro och maktskiften, spänningar mellan proeuropeiska och ryssvänliga krafter och ekonomisk kris.

Dramatiken kulminerade år 2014 då demonstrationer på Majdantorget i Kiev, Euromajdan, ledde till president Viktor Janukovytjs flykt, till att halvön Krim annekterades av Ryssland och till att strider bröt ut i östra Ukraina mellan ryskstödda separatister och ukrainska soldater. Trots att ett fredsavtal slöts 2015 fortsätter kriget och det är uppenbart att Ryssland inte har något intresse av att konflikten ska få ett slut. Ukraina har fått mycket stöd från väst men där tryter nu tålamodet med den ukrainska regeringens ovilja att genomföra nödvändiga politiska och ekonomiska reformer och ta itu med den utbredda korruptionen.

Nr 10 2016, Författare Jakob Hedenskog 

Tips till lärare
Instuderingsfrågor i pdf

Varukorg

Totalt 0