Utblick Extra: UI:s experter om läget i Ukraina
Foto: Vadim Zamirovsky

Utblick Extra: UI:s experter om läget i Ukraina

I det här avsnittet av Utblick Extra pratar vi med forskare och analytiker på UI om läget i Ukraina och försöker ge några perspektiv som kanske inte får så stor plats i annan rapportering.

Medverkande:

Fredrik Löjdquist, chef över Centrum för Östeuropastudier, ger ett vidare perspektiv.

Martin Kragh, biträdande chef för Centrum för Östeuropastudier och seniorforskare vid UI, om repritionen i Ryssland och om Putin.

Björn Jerdén, chef över Nationellt kunskapscentrum, om Kinas ovilja att fördöma Rysslands invasion.

Andreas Umland, analytiker Centrum för Östeuropastudier, om diskussionen i Tyskland om vad som hänt i Ukraina och kärnkraftverk i krigszonen.

Jakob Hedenskog, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier, om Putins ställning, tidigare analyser och om vad vi kan förvänta oss de kommande dygnen.

Reporter: Ola Westerberg

Reporter och redaktör: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

125866

Den europeiska säkerhetsordningen – här är utmaningarna

Utblick

Ryssland har länge ifrågasatt det som kallas den europeiska säkerhetsordningen. Men vad är egentligen den europeiska säkerhetsordningen då? Vilken roll har den gamla kallakrigetalliansen NATO i allt detta? Och hur ser framtiden egentligen ut för den europeiska säkerheten?

Lyssna här

125873

Yttrandefriheten i Ryssland – så skärps lagarna mot regimens meningsmotståndare

Utblick

Samtidigt som flera aktivister som slåss för yttrandefrihet och demokrati i Ryssland belönas med priser från hela världen skärps de lagar som är konstruerade för att tysta meningsmotståndare till regimen. Nu, 30 år efter murens fall, säger kritiker att det är den värsta situationen sedan sovjettiden.

Lyssna här

125868

Rysslands utrikespolitik – Ukraina, Putin och självbilden

Utblick

Ryssland har klivit över gränsen till Ukraina. Men vad vill Ryssland? Vem är egentligen motparten? Och hur hamnade vi här? I det här avsnittet berättar vi om vad som ligger bakom Rysslands utrikespolitik. 

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0