Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Den europeiska säkerhetsordningen – här är utmaningarna
Foto: Olivier Matthys/TT

Den europeiska säkerhetsordningen – här är utmaningarna

Ryssland har länge ifrågasatt det som kallas den europeiska säkerhetsordningen. Men vad är egentligen den europeiska säkerhetsordningen då? Vilken roll har den gamla kallakrigetalliansen NATO i allt detta? Och hur ser framtiden egentligen ut för den europeiska säkerheten?

Medverkande:
Björn Fägersten, seniorforskare och chef för UI:s Europaprogram.
Eva Hagström Frisell, forskningsledare på Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI.

Redaktör och programledare: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

125806

Yttrandefriheten i Ryssland – så skärps lagarna mot regimens meningsmotståndare

Utblick

Samtidigt som flera aktivister som slåss för yttrandefrihet och demokrati i Ryssland belönas med priser från hela världen skärps de lagar som är konstruerade för att tysta meningsmotståndare till regimen. Nu, 30 år efter murens fall, säger kritiker att det är den värsta situationen sedan sovjettiden.

Lyssna här

125810

Rysslands utrikespolitik – Ukraina, Putin och självbilden

Utblick

Ryssland har ställt över 100 000 soldater längs med den ukrainska gränsen, men säger att de inte har någon intention att invadera sin granne. Även om allt det här verkar dramatiskt så är det inte så överraskande för den som följt rysk utrikespolitik under en längre tid. Så vad vill Ryssland? Vem är egentligen motparten? Och hur hamnade vi här?

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0