Utblick Extra: En månad efter invasionen - UI:s experter om  förhandlingarna och  situationen i Georgien och Moldavien
Foto: Petros Giannakouris/TT

Utblick Extra: En månad efter invasionen - UI:s experter om förhandlingarna och situationen i Georgien och Moldavien

Det har gått en dryg månad sedan Ryssland påbörjade sin fullskaliga invasion av Ukraina. I det här avsnittet ger två av våra analytiker sin bild av läget just nu.

Jakob Hedenskog berättar om hur kriget påverkar situationen i Georgien och Moldavien. Andreas Umland berättar (på engelska) om hur Tyskland förhåller sig till sanktionerna av gas och olja, om flyktingströmmar och om problemen med att strider förekommer runt aktiva kärnkraftverk.

Medverkande:

Jakob Hedenskog, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier.

Andreas Umland, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier.

Redaktör och reporter: Jonas Löfvenberg 

Fördjupa dig

126759

Kärnvapen – Nedrustning och hotet från Ryssland

Utblick

Maktbalansen i världen håller på att förändras och tillsammans med den frågorna kring massförstörelsevapen. Vad händer när en kärnvapenstat väljer att invadera sin granne och hotar med fruktansvärda konsekvenser för den som lägger sig i? Blir det ett incitament för upprusning, eller skapar det enighet och beslutsamhet för att rusta ner?

Lyssna här

126761

Den europeiska säkerhetsordningen – här är utmaningarna

Utblick

Ryssland har länge ifrågasatt det som kallas den europeiska säkerhetsordningen. Men vad är egentligen den europeiska säkerhetsordningen då? Vilken roll har den gamla kallakrigetalliansen NATO i allt detta? Och hur ser framtiden egentligen ut för den europeiska säkerheten?

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0