Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Kärnvapen – Nedrustning och hotet från Ryssland
Foto: AP/RUSSIAN DEFENSE MINISTRY

Kärnvapen – Nedrustning och hotet från Ryssland

Maktbalansen i världen håller på att förändras och tillsammans med den frågorna kring massförstörelsevapen. Vad händer när en kärnvapenstat väljer att invadera sin granne och hotar med fruktansvärda konsekvenser för den som lägger sig i? Blir det ett incitament för upprusning, eller skapar det enighet och beslutsamhet för att rusta ner?

Medverkande:

Thomas Jonter, professor i internationella relationer vid Stockholms universitet och forskar om kärnvapenpolitik och nedrustning.

Jakob Hallgren, direktör på UI, tidigare Sveriges ambassadör för nedrustnings- och ickespridningsfrågor och även tidigare biträdande chef för Stockholms internationella fredsforskningsinstitut, Sipri.

Programledare och redaktör: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

126294

Rysslands utrikespolitik – Ukraina, Putin och självbilden

Utblick

Ryssland har klivit över gränsen till Ukraina. Men vad vill Ryssland med sin utrikespolitik? Vem är egentligen motparten? Och hur hamnade vi här? I det här avsnittet berättar vi om vad som ligger bakom Rysslands agerande.

Lyssna här

126296

Den europeiska säkerhetsordningen – här är utmaningarna

Utblick

Ryssland har länge ifrågasatt det som kallas den europeiska säkerhetsordningen. Men vad är egentligen den europeiska säkerhetsordningen? Vilken roll har den gamla kallakrigetalliansen NATO i allt detta? Och hur ser framtiden egentligen ut för den europeiska säkerheten?

Lyssna här

126298

Yttrandefriheten i Ryssland – så skärps lagarna mot regimens meningsmotståndare

Utblick

Samtidigt som flera aktivister som slåss för yttrandefrihet och demokrati i Ryssland belönas med priser från hela världen skärps de lagar som är konstruerade för att tysta meningsmotståndare till regimen. Nu, 30 år efter murens fall, säger kritiker att det är den värsta situationen sedan sovjettiden.

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0