Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Spelet om makten: När idrott blir politik

Att det finns en tydlig koppling mellan idrott och politik har inte minst märkts i upptakten till två av årets stora sportevenemang.

Inför vinter-OS i Sotji handlade mycket av rapporteringen om korruption, miljö­problem och hårda ryska hbt-lagar. Fotbolls-VM i Brasilien har väckt inhemska protester mot att poli­tikerna satsar på stora mästerskap – 2016 hålls sommar-OS i Rio de Janeiro – istället för att förse invånarna med bra samhällsservice. Dessutom tilltar kritiken mot hur Qatar behandlar arbetarna som bygger landets arenor till fotbolls-VM 2022.

I detta nummer av Världspolitikens Dagsfrågor beskriver Robin Söderberg hur Qatar satsar på fotboll för att skaffa sig politiskt inflytande. Han skärskådar även andra länders motiv för att ta på sig värdskapet för ett OS eller ett VM.

Nr 5 2014, Författare Robin Söderberg

Tips till lärare

Instuderingsfrågor som pdf

Varukorg

Totalt 0