Sommartider på UI

UI har sommarstängt från 5 juli till och med 8 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Ryssland i en återvändsgränd?

År 2014 har inneburit en drastisk förändring i rysk utrikespolitik med annekteringen av Krim, stöd till separatister i kriget i östra Ukraina och en aggressivare hållning i närområdet. Finns att köpa som PDF. Tryckta upplagan är slutsåld.

Finns att köpa som PDF. Tryckta upplagan är slutsåld.

Det här numret av Världspolitikens dagsfrågor visar hur landet utvecklats i en auktoritär, konservativ riktning sedan Vladimir Putin återkom på presidentposten 2012. I kretsen kring Putin saknas nytänkare, regimens grepp över medierna hårdnar och oppositionen har kvästs. En konservatism med anor från 1800-talet har fått fäste, grundad på traditionella värden som hyllar gamla imperier, militära segrar och fosterlandet. Putin har skyhögt stöd bland den egna befolkningen men frågan är vad som händer när ekonomin försämras allt mer?

Nr 11-12 2014, Författare Lena Jonson, Gudrun Persson och Carolina Vendil Pallin

Tips som lärare

Instuderingsfrågor som pdf

Varukorg

Totalt 0