Sommartider på UI

UI har sommarstängt från 5 juli till och med 8 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

I skuggan av Boko Haram: Nigeria går till val

I detta nummer av Världspolitikens Dagsfrågor tecknar forskaren Henrik Angerbrandt en bild av Nigerias politiska landskap.

Nästa år går Nigeria till val. Enligt planerna ska valet hållas i februari, men inom regeringen höjs nu röster för att det ska skjutas upp med hänvisning till det osäkra läget i landet. I maj i år utlyste president Goodluck Jona­than undantagstillstånd i tre nordliga delstater på grund av den islamistiska gruppen Boko Harams många våldsdåd.. Landet styrs sedan länge av en liten elit som ägnar sig mer åt att berika sig själv än att utveckla landet. Samtidigt växer de ekonomiska och sociala klyftorna  mellan norr och söder, vilket skapar en grogrund för konflikter som kan utnyttjas av extrema grupper.

Nr 10 2014, Författare Henrik Angerbrandt

Tips till lärare

Instuderingsfrågor som pdf

Varukorg

Totalt 0