Utblick Extra: Ukrainas framgångar och kritiken mot Putin
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Utblick Extra: Ukrainas framgångar och kritiken mot Putin

I det här avsnittet av Utblick Extra berättar Jakob Hedenskog, analytiker på Centrum för Östeuropastudier om den senaste utvecklingen i kriget i Ukraina och vad den växande kritiken mot Putin hemma i Ryssland kan ha för betydelse.

Medverkande: Jakob Hedenskog, analytiker på Centrum för Östeuropastudier

Programledare och redaktör: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

134108

I Rysslands skugga – postsovjetiska stater, Georgien och Armenien

Utblick

Putin har kallat Sovjetunionens upplösning för det förra århundradets största geopolitiska katastrof och förlusten av ett tusenårigt rike. Plötsligt skulle 15 länder styra och sköta sig själva, förhålla sig till varandra utan ledning från Moskva, och klara av den smärtsamma omställningen till nya politiska och ekonomiska system. Så hur gick det egentligen? Och hur står det till idag? Vad innebär det att vara en postsovjetisk stat i Rysslands skugga?

Lyssna här

134110

Intensivt arbete med att rädda Ukrainas kulturskatter

Utrikesmagasinet

Det påpekas ofta att sanningen är krigets första offer. Bland krigets övriga tidiga offer finns också kulturskatterna. Efter talibanernas förstörelse av Buddhastatyer, amerikanske försvarsministerns bagatellisering av plundring under Irakkriget och Islamiska statens skövlingar handlar det nu om Ukraina. Internationella insatser görs för att kartlägga skador med ny teknik, skriver journalisten Karin Henriksson.

Läs här

Varukorg

Totalt 0