2021 mest minnesvärda händelser – och hur de påverkar året som kommer

2021 mest minnesvärda händelser – och hur de påverkar året som kommer

Vilka händelser från runt om i världen kommer vi egentligen att minnas från 2021 och hur kommer de att påverka året som precis har börjat? I det här avsnittet av Utblick får ni höra vad tre av UI:s experter tror om den saken.

Medverkande:
Rouzbeh Parsi, chef på Mellanöstern- och Nordafrikaprogrammet vid UI.
Fredrik Löjdquist, chef för Centrum för Östeuropastudier.
Gunilla Reischl, chef på UI:s program för Global politik och säkerhet.

Redaktör och programledare: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

124372

Yttrandefriheten i Ryssland – så skärps lagarna mot regimens meningsmotståndare

Poddavsnitt

Samtidigt som flera aktivister som slåss för yttrandefrihet och demokrati i Ryssland belönas med priser från hela världen skärps de lagar som är konstruerade för att tysta meningsmotståndare till regimen. Nu, 30 år efter murens fall, säger kritiker att det är den värsta situationen sedan sovjettiden.

Men vad är makthavarna i Moskva så rädda för egentligen? Kommer de kunna tysta dem som kämpar för yttrandefrihet och demokrati?

Lyssna här

124370

Inför COP26 – därför är det svårt att hitta lösningar i klimatfrågan

Poddavsnitt

I år träffas 196 länder i Glasgow för att försöka komma överens om hur vi gemensamt ska kunna nå klimatmålet – att hålla den globala uppvärmningen under två grader. Mötet, COP26, har redan omnämnts som en sista chans att hitta en lösning. Men varför är det så svårt att komma överens i klimatfrågan, särskilt när forskningen är så entydig? Vad är det för intressen som står i vägen?

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0