Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

116142

Skola

Utrikespolitiska institutet har lång erfarenhet av att erbjuda svenska skolor tillförlitlig och lättillgängligt material om utvecklingen i världen. Idag finns digitalt och uppdaterat material, och det kan med rätt uppkoppling användas även utanför klassrummet. Läs mer om Landguiden och/eller ett Skolmedlemskap. Som lärare har du också nytta av att kunna hålla dig à jour med utvecklingen i världen.

UI:s Gymnasiedagar

Sedan många år tillbaka arrangerar UI Gymnasiedagar med föreläsningar som beskriver och förklarar komplicerade konflikter och händelser i världen för svenska gymnasieklasser. Läs mer om Gymnasiedagarna och ta del av tidigare föreläsningar.

Landguiden

Landguiden innehåller lättillgänglig information om alla världens länder. Faktauppgifter och ett kalendarium med aktuella händelser uppdateras dagligen av våra redaktörer.  Ett enkelt analysverktyg används för egna analyser och jämförelser mellan länder. Tjänsten är unik i sitt slag genom att vara en blandning av en nyhetstjänst och ett uppslagsverk. Landguiden används mycket på skolor, bibliotek, myndigheter och organisationer. 

Under skolfliken på landguiden finns lektionsförslag, främst avsedda för årskurs nio och gymnasiet.

Skolmedlemskap

Utrikespolitiska institutets erbjuder även ett skolmedlemskap som gör det enkelt att applicera  aktuella omvärldshändelser på din undervisning i samhällskunskap. Fokus ligger på internationella förhållanden och utrikespolitik.
Detta ingår:

  • terminsbrev med länksamling till filmade föreläsningar, poddar, artiklar etc strukturerad efter läroplan
  • öppet arkiv till fördjupningsmaterialet Världspolitikens Dagsfrågor, med tillhörande instuderingsfrågor

Landguiden ingår alltså inte i skolmedlemskapet.

Mejla oss!
För snabb respons gällande både Landguiden och/eller skolmedlemskap, hör av dig med en intresseförfrågan, mejla info@ui.se  Ange gärna ditt och skolans namn samt e-postadress.

Varukorg

Totalt 0