Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Europa i den geoekonomiska eran

Europa i den geoekonomiska eran

Världens konflikter äger i allt större utsträckning rum på det ekonomiska området. När maktlogiken från geopolitiken tillämpas inom den globaliserade marknadens domäner, kan man tala om geoekonomi.

På många sätt har Europa gynnats av globaliseringen och av internationellt samarbete baserat på regelverk och stöttat av amerikansk makt. Mer nyligen har dock Europa varit tvunget att anpassa sig till en ny geoekonomisk verklighet. Det har tvingats införa nya mekanismer för granskning av investeringar och exportkontroller; det har utvecklat nya strategier för att främja strategisk teknologi; det har gjort mer politisk användning av den gemensamma valutan; och det har börjat fundera på att använda utrikesbistånd mer strategiskt.

Publikationer

Artiklar

Projekt

 

Materialet på denna sida är från 2023. Tidigare material finner du i Europaprogrammets arkiv. 

Varukorg

Totalt 0