Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Livepodd: Jämställdhet och säkerhetspolitik
Foto: Lars Strömberg/SVD/TT

Livepodd: Jämställdhet och säkerhetspolitik

Vi pratar om jämställdhet och säkerhetspolitik inför internationella kvinnodagen! Var med när vi spelar in Utrikespolitiska institutets podd Utblick inför publik och ta chansen att ställa frågor till vår panel!

Under de senaste åren har vi sett en tillbakagång för kvinnors och HBTQI-personers rättigheter i flera länder – flera  som vi skulle kalla för demokratier. Samtidigt breder militariseringen ut sig: hotet utifrån har blivit argument för upprustning, ”hårdare tag” och politiska reformer. Och globalt ställda mål om nedrustning framstår som alltmer avlägsna.  

Vi undersöker sambandet mellan attityder om jämställdhet och frågor om säkerhetspolitik. Hur påverkar graden av representation debatten och beslut om fred och säkerhet? Och hur ser framtiden ut för jämställdhet i säkerhetspolitiken?

Välkommen till en inspelning av UI:s podd Utblick inför publik i Lilla Studion på Kulturhuset!

Panel:
Emma Rosengren, forskare vid UI:s program för global politik och säkerhet och aktiv vid Alva Myrdal-centrum för kärnvapennedrustning vid Uppsala universitet.
Agnes Hellström, journalist, författare och tidigare ordförande för Svenska freds- och skiljedomsföreningen.
Petra Tötterman Andorff, generalsekreterare för Kvinna till Kvinna.

Programledare/moderator: Jonas Löfvenberg, redaktör för UI:s podd Utblick.

Insläpp sker från 17:30 med möjlighet att mingla och köpa sig någonting att dricka i baren. Vi spelar in 18:00–19:00 och avslutar kvällen med publikfrågor till panelen.  

Vi ses på Kulturhuset!

fasaden-november-2021_L8X0159_press.jpgFoto: Matilda Rahm, Kulturhuset Stadsteatern

Varukorg

Totalt 0