Palestina - landet som icke är

Flytten av USA:s ambassad till Jerusalem och oroligheterna i Gazaremsan har på nytt fört upp konflikten mellan israeler och palestinier i rampljuset. Idag tycks en lösning på den över 70 år långa konflikten längre bort än någonsin.

Under våren 2018 har ett hundratal palestinier mist livet i samband med demonstrationer i Gaza. Situationen underlättas inte av att Israel fortsätter att låta judar bosätta sig på det ockuperade Västbanken, samtidigt som försök till regeringssamarbete mellan de palestinska rivalerna Fatah och Hamas gång på gång fallerat. Detta nummer av Världspolitikens Dagsfrågor förklarar varför Israel-Palestinakonflikten är så svårlöst. 

Nr 5 2018, Författare: Agneta Styrman

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Du kan alltid ge bort en prenumeration till någon, i kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare
Instuderingsfrågor i PDF

Läs mer om att prenumerera på Världspolitikens Dagsfrågor.

Varukorg

Totalt 0