Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Palestina - landet som icke är

Flytten av USA:s ambassad till Jerusalem och oroligheterna i Gazaremsan har på nytt fört upp konflikten mellan israeler och palestinier i rampljuset. Idag tycks en lösning på den över 70 år långa konflikten längre bort än någonsin.

Under våren 2018 har ett hundratal palestinier mist livet i samband med demonstrationer i Gaza. Situationen underlättas inte av att Israel fortsätter att låta judar bosätta sig på det ockuperade Västbanken, samtidigt som försök till regeringssamarbete mellan de palestinska rivalerna Fatah och Hamas gång på gång fallerat. Detta nummer av Världspolitikens Dagsfrågor förklarar varför Israel-Palestinakonflikten är så svårlöst. 

Nr 5 2018, Författare: Agneta Styrman

Tips till lärare
Instuderingsfrågor i PDF

Läs mer om att prenumerera på Världspolitikens Dagsfrågor.

Varukorg

Totalt 0