Kambodja och Sri Lanka: Hoten mot demokratin

Sri Lanka och Kambodja är länder där demokratin på olika sätt är hotad. I Sri Lanka finns ingen rättvisa och försoning efter inbördeskriget som tog slut 2009. Därtill skapar våld mot muslimer oro för nya konflikter. Kambodja är idag i praktiken en enpartistat.

Valet i juli blev en jordskredsseger för regeringspartiet CPP, som styrt Kambodja i två decennier. I bägge länderna är korruptionen ett stort problem.  Men civilsamhället, som kämpar för att upprätthålla demokratiska värden, ger hopp inför framtiden.

Nr 7-8 2018, Författare Astrid Norén-Nilsson och Camilla Orjuela

Prenumerera - och var påläst

Världspolitikens Dagsfrågor ger dig intressant och aktuell fördjupning i de stora frågorna som förändrar världen. Skriften ger dig bakgrundskunskapen och de stora linjerna som du inte hittar någon annanstans.  Utgivning 12 nummer per år, varje nummer är 32 sidor och handlar om en avgränsad, stor, dagsfråga i internationell politik. Skribenterna är journalister, forskare och experter med lång erfarenhet inom sina ämnen.

Presenttips! Du kan alltid ge bort en prenumeration till någon, i kundvagnen anger du bara en annan leveransadress.

Tips till lärare
Instuderingsfrågor i PDF

Läs mer om att prenumerera på Världspolitikens Dagsfrågor.

Publiceringen av detta material sker med stöd från Sida genom Forum Syd. Sida och Forum Syd har ej deltagit i produktionen och innehållet är utgiva­rens.

Varukorg

Totalt 0