Sommartider på UI

Kundtjänst är stängd från 7 juli till och med 9 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Tyskland - stormakt mot sin vilja?

Tysklands agerande under Ukrainakrisen visar att idéerna om ett mer ansvarstagande och aktivt Tyskland ännu inte satt några tydliga avtryck i utrikes- och säkerhetspolitiken.

Trots att Tyskland allt mer har trätt fram som Europas mäktigaste land, vilket inte minst märkts under den pågående eurokrisen, är många tyskar tveksamma till att landet ska ta på sig en verklig stormaktsroll. På många sätt har detta sin grund i landets roll under första och andra världskriget samt Förintelsen. Men i takt med att förväntningarna utifrån ökat på att Tyskland mer aktivt ska bidra till fred och säkerhet i omvärlden har inhemska experter, och på senare tid även regeringsföreträdare, varit inne på samma linje, menar forskaren Barbara Kunz, själv från Tyskland, i detta nummer av Världspolitikens Dagsfrågor.

Nr 6 2015, Författare Barbara Kunz

Tips till lärare

Instuderingsfrågor som pdf

Varukorg

Totalt 0