Sommartider på UI

UI har sommarstängt från 5 juli till och med 8 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Flyktingkrisen: Från Syrien till EU

Kriget i Syrien slår mot civilbefolkningen, och driver många syrier på flykt till grannländerna, där deras utsatthet är stor. ”Europeiska värderingar” kan både användas för att skydda människor som tvingats på flykt och för att stänga dem ute.

Hösten 2015 har nyhetssändningarna dominerats av rapporter om flyktingar som med risk för sina liv har tagit sig med båt över Medelhavet till Europa. Och om hur en stor del av dem därefter har tagit sig norrut, många gånger till fots, för att ansöka om asyl i ett EU-land. Flyktingströmmen har väckt starka reaktioner och allt fler EU-länder har valt att stänga sina gränser för de människor som kommer. Det har blivit uppenbart att EU:s gemensamma flyktingpolitik inte fungerar. 

Nr 11-12 2015, Författare Per Jönsson, Aron Lund, Niklas Ylander, Elin Hagerlind, Mark Rhinard och Clara Sandelin 

Tips till lärare

Instuderingsfrågor som pdf

Varukorg

Totalt 0