Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

USA-valet

USA-valet

Här hittar du våra analyser kring det amerikanska valet.

112671

Medveten underminering av USA:s demokrati

När självaste presidenten, och hans partikamrater, på falska grunder hävdar att valförlusten beror på fusk, är syftet att allvarligt skada USA:s demokrati. Det skriver Jan Hallenberg, UI:s USA-expert och forskningsledare.

Läs artikeln

112305

Trump går – men trumpismen består

Donald Trump må lämna Vita huset, men hans rörelse har inte imploderat. Den förvandlas nu till en mångmiljonhövdad motståndsrörelse. Och den kommer att komma tillbaka, skriver Ola Westerberg.

Läs artikeln

111844

Så kan USA:s utrikespolitik förändras om Biden vinner

Demokratitoppmöte och global mobilisering kring globala problem har utlovats. Hur tror Karin Henriksson, journalist verksam i USA, att utrikespolitiken skulle förändras med Biden som president?

Läs artikeln

UI i media

Mer UI i media

UI i podcast

UI:s egna podcast

Nordea: USA valet sett med europeiska glasögon

Hur påverkas svenska företag, marknaden och handeln av USA-valet? Och hur reagerar de om det blir ett osäkert valresultat som kan dra ut på tiden? Statsvetaren Jan Hallenberg frågas ut av Nordeas chefsekonom Annika Winsth!
 

Varukorg

Totalt 0