Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Utblick Extra: Sverige och Nato
Foto: Ingvar Karmhed/TT

Utblick Extra: Sverige och Nato

I det här avsnittet av Utblick Extra ställer vi frågor hur ett svenskt medlemskap i Nato kommer påverka vår relation till Ryssland, andra delar av världen och hur vår röst i nedrustningsfrågor påverkas.

Medverkande:

Martin Kragh, biträdande chef för Centrum för Östeuropastudier (SCEEUS) och seniorforskare vid UI

Jakob Hallgren, direktör för Utrikespolitiska institutet

Redaktör och reporter: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

127860

Rysk press lär inte påverka Sverige

Utrikesmagasinet

Finlands och Sveriges ansökan om medlemskap i Nato innebär ett allvarligt politiskt bakslag för Rysslands ledning. Tidigare försök att påverka de nordiska länderna ger en fingervisning om vad som kan vänta. Men det kommer inte att förändra slutresultatet, skriver Martin Kragh, analytiker vid Centrum för Östeuropastudier.
Natos utvidgning drivs inte heller på av väst, utan av de länder som frivilligt söker medlemskap, konstaterar Andreas Umland, även han Östeuropabedömare, i intervjun härintill.

Läs här

127862

Kina och Ryssland – den gränslösa vänskapen och Putins krig i Ukraina

Utblick

Kina och Ryssland har proklamerat för världen att det råder en gränslös vänskap mellan dem. Men vad innebär denna vänskap och hur påverkas den av Putins krig i Ukraina? Kan Ryssland bli för obekvämt för Kina?

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0