Turkiet – Erdoğan, valet och världen
Foto: AP/Khalil Hamra

Turkiet – Erdoğan, valet och världen

Ett land som utgör gränsen mellan Mellanöstern och Europa. Ett land med stor politisk och ekonomisk makt. Ett land som balanserar mellan det demokratiska och autoritära, både i sin inrikespolitik och i sina val av vänner och fiender bland andra stater. Vad har Turkiet för plats i den internationella politiken? Och vad spelar det för roll att Erdoğan valts till ytterligare fem år vid makten?

Medverkande:

Ekim Caglar, författare och frilansskribent.

Aras Lindh, analytiker vid UI:s Mellanöstern- och Nordafrikaprogram.

Redaktör och programledare: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

139312

Populism – folket, eliten och demokratin

Utblick

Oavsett om populism ska ses som en metod eller en ideologi så delar den flera drag med det tankegods man hitta ute på både den extrema höger- och vänsterkanten. Och närvaron av populism växer i hela världen. Men hur ska man förhålla sig till det här sättet att agera och tänka? Vad spelar kunskap och ny teknik för roll för populismens tillväxt? Och hur påverkar den egentligen demokratin?

Lyssna här

139314

Nato – nödvändigt skydd eller vanskligt åtagande

Utblick

Rysslands krig mot Ukraina har förändrat väldigt mycket i vår omvärld. Även vårt lilla land Sverige. Det märks i plånboken, men också i politiken och nu har vi ansökt om medlemskap i Nato, något som föreföll väldigt avlägset för bara ett drygt år sedan. Så vad är Nato? Missade vi debatten innan vi skickade in vår ansökan? Och hur kommer ett medlemskap att förändra Sverige?

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0