Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

TikTok – mjuk makt, spionage eller ren underhållning
Foto: AP/Martin Meissner

TikTok – mjuk makt, spionage eller ren underhållning

Sociala medieplattformar spelar en allt viktigare roll i politik världen över, men den nu kanske populäraste plattformen är också den som väckt störst oro – TikTok. Så hur kan en app som ser ut att användas för att dela underhållning och tidsfördriv vara så kontroversiell att den riskerar att förbjudas i flera länder? Vad är den potentiella faran? Och hur går det att skydda sig mot den, om misstankarna mot TikTok visar sig vara sanna?

Medverkande:

Ola Svenonius, forskare och forskningskoordinator vid Totalförsvarets forskningsinstitut.

Erika Staffas Edström, analytiker vid Utrikespolitiska institutets Nationellt kunskapscentrum om Kina. 

Redaktör och programledare: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

139099

Piska och morot - kinesiska påverkansoperationer i Sverige

Utblick

Kina och Sverige har historiskt sett haft goda relationer. Men de senaste åren har något hänt. Dessutom arbetar kommunistpartiet på flera sätt för att påverka det svenska samhället. Men varför bryr sig det mäktiga Kina om lilla Sverige? Och hur går det här till?

Lyssna här

139101

Indo-Pacific – maktens nya spelplan och kampen om handelsvägarna

Utblick

Ett område som fått ny betydelse i internationell politik är den indo-pacifiska regionen. Här finns gas och fisk, men framför allt några av de viktigaste handelsvägarna i den nya världsekonomin. Så vilka är storspelarna i det här området? Vilka friktionsytor bör man känna till för att förstå vad som händer? Och vem är det som har störst kontroll just nu?

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0