Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

24 februari – ett år av krig
Foto: Emilio Morenatti/AP

24 februari – ett år av krig

Tusentals döda, miljontals på flykt och städer i ruiner. Nu har Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina pågått ett helt år och världen har förändrats. I fortsättningen kommer historien att skrivas i ett före och efter den 24 februari 2022. Men vad har vi lärt oss? Hur talar vi om kriget? Och vad kan vi förvänta oss av framtiden?

Medverkande: 

Fredrik Löjdquist, chef över UI:s Centrum för Östeuropastudier (SCEEUS)

Carolina Vendil Pallin, forskningsledare på Totalförsvarets forskningsinstitut

Programledare och redaktör: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

137729

Rysslands krig mot Ukraina

Samlad kunskap

I februari inledde Ryssland en fullskalig militär invasion av Ukraina. Här hittar du en översikt över våra poddavsnitt, artiklar och analyser som behandlar kriget.

Läs här

137734

Minnet och historien – så påverkar de Rysslands krig i Ukraina

Utblick

Rysslands krig i Ukraina gäller inte bara landområden eller gränsen mot Nato och Europa. Det är ett krig som också handlar om historien. Om vem som ska skriva den och vems tolkning av den som ska betraktas som sanning. Så hur långt tillbaka kan vi hitta händelser som påverkar det som pågår nu? Och vad väljer de olika parterna ur sin egen historia för att motivera anfall eller motstånd?

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0