Processerna mot Trump – oprövad mark för USA:s rättssystem
Foto: AP/J. Scott Applewhite

Processerna mot Trump – oprövad mark för USA:s rättssystem

USA:s 45:e president, Donald J Trump har hamnat i klammeri med rättvisan. Bara i år har han varit föremål för ett 20-tal utredningar. De flesta har att göra med finansiell brottslighet, hans koppling till stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021 och hans försök att påverka valresultatet i det val han förlorade. Men kommer Trump någonsin att ställas inför rätta? Kommer han kandidera till presidentposten igen?

Medverkande: 

Jan Hallenberg, senior forskningsrådgivare på UI med fokus på frågor om USA och amerikansk politik och säkerhetspolitik.

Karin Henriksson, författare och journalist, vanligtvis baserad i Washington, med fokus på USA och amerikansk politik.

Redaktör och programledare: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

135356

Mellanårsvalet i USA – hur det fungerar och vad som står på spel

Utblick live

Utrikespolitiska institutet och Kulturhuset Stadsteatern arrangerar tillsammans ett samtal om det amerikanska mellanårsvalet. Vad står på spel? Kom och titta och lyssna när vi spelar in Utrikespolitiska institutets podd Utblick inför publik på Kulturhuset i Stockholm.  

Läs här

135358

Årets val ett test på USA:s demokrati

Utrikesmagasinet

Oerhört mycket står på spel för Demokraterna i mellanårsvalet den 8 november. Om de förlorar majoriteten i kongressen förvandlas president Joe Biden ögonblickligen till en lame duck. Samtidigt ljuder startskottet för presidentvalet 2024. Expresidenten Donald Trumps salvor om stulna och riggade val har lockat likasinnade deniers att ställa upp med sikte på att ändra lagarna – och kaos kan utbryta om dessa valresultatsförnekare inte godtar bakslag i viktiga nyckelstater, skriver journalisten Karin Henriksson.

Läs här

Varukorg

Totalt 0