Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Putin – vägen till makten och Rysslands framtid
Foto: Mikhail Klimentyev/AP

Putin – vägen till makten och Rysslands framtid

Han kommer från ett enkelt hem i det som en gång kallades Leningrad, nu är han en av världens mäktigaste män. Med oligarkerna i sin hand och kärnvapen i sin arsenal kommer Vladimir Putins år vid makten att lämna sina spår, både i och utanför Ryssland. Men vad kan vi egentligen veta om den ryska presidenten?

Vilka omständigheter krävdes för han skulle bli så mäktig? Och går det att säga något om hur historien om Putin kommer att sluta?

Medverkande: 

Johanna Melén, Sveriges Radios Moskvakorrespondent

Martin Kragh, biträdande chef för UI:s Centrum för Östeuropastudier och seniorforskare vid Utrikespolitiska Institutet

Redaktör och programledare: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

128703

Wagnergruppen och den ryska krigföringen

Utblick

Ryssland för inte bara krig med pansarvagnar och tungt artilleri, utan även med propaganda och sociala medier. Och trots att privata militära företag är förbjudna i Ryssland får Wagnergruppen gå Putins ärenden på främmande mark. Så hur för Ryssland krig? Vad är egentligen Wagnergruppen för något? Och kommer deras inblandning att påverka hur det går i kriget i Ukraina?

Lyssna här

128705

Inne i Ryssland – så upplever ryssarna kriget

Utblick

Sedan Putin påbörjat sitt krig i Ukraina har det blivit svårare att uttrycka kritiska åsikter i Ryssland. Men de som vill hittar ändå sätt att göra motstånd och sätt att hitta annan information än den som regimen förmedlar. Så vad vet ryssarna om kriget? Hur avskurna är de från omvärlden egentligen? Kommer de kritiska rösterna att kunna påverka Rysslands framtid?

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0