Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Inne i Ryssland – så upplever ryssarna kriget
Foto: Lise Åserud/TT

Inne i Ryssland – så upplever ryssarna kriget

Sedan Putin påbörjat sitt krig i Ukraina har det blivit svårare att uttrycka kritiska åsikter i Ryssland. Men de som vill hittar ändå sätt att göra motstånd och sätt att hitta annan information än den som regimen förmedlar. Så vad vet ryssarna om kriget? Hur avskurna är de från omvärlden egentligen? Kommer de kritiska rösterna att kunna påverka Rysslands framtid?

Medverkande:

Ekaterina Kalinina, professor vid institutionen för media och kommunikation vid högskolan i Jönköping

Stefan Ingvarsson, analytiker vid UI:s Centrum för Östeuropastudier, SCEEUS

Redaktör och programledare: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

128052

Yttrandefriheten i Ryssland – så skärps lagarna mot regimens meningsmotståndare

Utblick

Samtidigt som flera aktivister som slåss för yttrandefrihet och demokrati i Ryssland belönas med priser från hela världen skärps de lagar som är konstruerade för att tysta meningsmotståndare till regimen. Nu, 30 år efter murens fall, säger kritiker att det är den värsta situationen sedan sovjettiden.

Lyssna här

128054

Kina och Ryssland – den gränslösa vänskapen och Putins krig i Ukraina

Utblick

Kina och Ryssland har proklamerat för världen att det råder en gränslös vänskap mellan dem. Men vad innebär denna vänskap och hur påverkas den av Putins krig i Ukraina? Kan Ryssland bli för obekvämt för Kina?

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0