Eurovision + utrikespolitik = sant?

Eurovision + utrikespolitik = sant?

Scenkupper, röstningsallianser och censur. Trots att EBU hävdar att Eurovision är en opolitisk tillställning, är dess historia kantad av politiska intriger och kontroverser. Så vilka politiska budskap har gömt sig under tonartshöjningar och konfetti genom åren? Hur kommer det sig att denna musiktävling har en sådan politisk sprängkraft? Och är ett opolitiskt Eurovision ens möjligt? Välkommen till samtal och quiz med UI på stan!

UI bjuder in till en kväll med samtal, musik och tävlingsanda! Kvällen inleds med ett samtal med en ämneskunnig panel och fortsätter sedan med ett quiz. I quizet kombineras frågor relaterade till ämnet med musik. Frågan som vi utforskar under denna kväll är: är Eurovision plus utrikespolitik lika med sant?

Samla ditt bästa lag och gör er redo!

Panel:
Oskar Anesten, kulturreporter på SVT
Hanna Fahl, reporter och krönikör på DN Kultur

Moderator: Clara Sandgren, samordnare på Centrum för Östeuropastudier vid UI

Ingen föranmälan krävs. Om ni däremot vill säkra platser för ert lag har vi ett litet antal bokningsbara bord för lag på 4–5 personer. För bokning av ett av dessa, mejla info@ui.se med UI på stan i ämnesraden och inkludera information om antal personer och reservationsnamn.

Det här evenemanget är en del av UI på stan – en evenemangsserie där vi lämnar föreläsningssalen och tar oss ut på stan för att tillsammans med deltagarna utforska utrikespolitikens roll i vår kultur och vardag.

Image by Freepik

Varukorg

Totalt 0