Sommartider på UI

Kundtjänst är stängd från 7 juli till och med 9 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Bakom rubriken: Är Spaniens demokrati hotad av Kataloniens separatism?

Bakom rubriken: Är Spaniens demokrati hotad av Kataloniens separatism?

Hösten 2017 utropade Katalonien självständighet efter en omstridd folkomröstning, vilket fick Madrid att häva det regionala självstyret och ta kontroll över Katalonien. Frågan om katalansk självständighet blottlägger en kamp om ekonomiska resurser och nationell identitet i Spanien och har skakat om det spanska statsskicket. Vilken roll har katalansk media spelat i konflikten? Är Spaniens demokrati hotad av Kataloniens separatism? Hur skildras konflikten i svensk media? Är bilden objektiv eller vinklad och skapar den empati för den ena eller den andra parten?

Ett föredrag av Niklas Bremberg, forskare vid Utrikespolitiska institutets Europaprogram

Seminariet modererades av Ylva Pettersson, programsamordnare på UI.

Bakom rubriken är en samtalsserie vi anordnar tillsammans med  Världskulturmuseerna om det som finns bakom rubriken i aktuella händelser vi kan läsa om i tidningen.

Varukorg

Totalt 0