Sommartider på UI

Kundtjänst är stängd från 7 juli till och med 9 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Östersjöfestivalen: Kan demokratins kultur verkligen vara hotad?

Östersjöfestivalen: Kan demokratins kultur verkligen vara hotad?

Se livestreamingen av seminariet i efterhand här.

I årtionden har vi sett hur kretsen demokratiska länder utvidgats och den demokratiska kulturen fördjupats. Men under bara kort tid har vi börjat frukta att den tendensen inte är given, att länder som tidigare vunnit i demokrati – som Ryssland och Turkiet – tagit steg tillbaka.

Vi har sett hur oligarker lagt under sig politisk makt och makthavarna inskränkt frihet. Media domineras. Det politiska samtalet fylls med ”alternativa fakta”. I Europa har alltfler samhällen hotats av populistisk intolerans och ”illiberal demokrati”. Kan demokratins kultur verkligen vara hotad? Och i sådana fall, hur kan vi försvara den?

Talare:

Emil Edenborg, forskare vid UI:s program för Global politik och säkerhet

Aras Lindh, programsamordnare och analytiker vid UI:s Mellanösternprogram

Ludvig Norman, forskare vid UI:s Europaprogram

Gunilla Reisch, programchef och seniorforskare vid UI:s program för Global politik och säkerhet

Karsten Thurfjell, producent och redaktör på Sveriges Radions kulturredation modererar.

Seminariet  anordnas tillsammans med Sveriges Radio och Berwaldhallen under Östersjöfestivalen. Läs mer om festivalen på Berwaldhallens hemsida.

Välkommen!

Varukorg

Totalt 0