Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Konferens inför det svenska EU-ordförandeskapet
Photo: Shutterstock/TT, Design: Tepsa

Konferens inför det svenska EU-ordförandeskapet

Utrikespolitiska institutet (UI) och det europeiska forskarnätverket Trans European Policy Studies Association (TEPSA) organiserar den 1 - 2 december en stor konferens inför det svenska ordförandeskapet i Europeiska unionens råd.

Konferensen samlar experter och beslutsfattare samt företrädare för civilsamhället och allmänheten för att diskutera prioriteringarna för det kommande svenska ordförandeskapet under det första halvåret 2023.

Sedan många år har TEPSA, tillsammans med medlemsinstitutet i det aktuella landet, anordnat en så kallad Pre-Presidency Conference (PPC). Inför årets konferens har TEPSA  också presenterat sina rekommendationer för det svenska ordförandeskapet, framtagna av forskare inom nätverket (www.tepsa.eu).

TEPSA:s generalsekreterare, Jim Cloos, beskriver PPC-konferensen som ”ett perfekt tillfälle att låta representanter för TEPSA:s nätverk träffa politiska beslutsfattare. Den korsbefruktning som det ger är väsentlig för en engagerad debatt om Europa inför varje ordförandeskap. Det är också en möjlighet för TEPSA:s medlemmar att få inflytande över utvecklingen.”

UI:s direktör Jakob Hallgren säger att han ”välkomnar denna konferens som lägligt hålls när Europa står inför utmaningar utan motstycke”, och tillägger att konferensen ”spelar en viktig roll genom att utgöra en plattform för diskussioner om några av de mest relevanta frågorna för EU och det kommande svenska ordförandeskapet”.

Diskussionerna i Stockholm kommer att handla om det pågående kriget i Ukraina, utvecklingen av samarbete i Centraleuropa, EU:s gröna giv, framtiden för unionen och dess grundläggande värderingar, migrationspolitik, Europa i en konkurrenspräglad värld och mer därtill.

Konferensen stöds av Sveriges regering, EU-kommissionen i Sverige och EU genom de Horizon-finansierade projekten Differentiation Clustering Excellence (DiCE) och Reclaiming Liberal Democracy in the Postfactual Age.

Konferensen kommer att direktsändas och finnas tillgänglig på ui.se.

 

Varukorg

Totalt 0