Krigets andra sommar – Putins ställning och det längre perspektivet
Foto: AP/Efrem Lukatsky

Krigets andra sommar – Putins ställning och det längre perspektivet

När det fullskaliga kriget bröt ut blev det snabbt tydligt hur stark den ukrainska stridsviljan var. Nu är vi inne på den andra sommaren av krig och mycket har hänt. Så hur ser världen på situationen nu? Hur har den synen förändrats över tid? Kommer stödet för Ukraina att hålla? Och hur påverkar det interna tumultet i Ryssland synen på Putin och hans regim?

Medverkande: 

Överstelöjtnant Johan Huovinen, lärare i militär strategi vid institutionen för krigsvetenskap och militärhistoria på Försvarshögskolan. 

Fredrik Löjdquist, chef över Centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska institutet. 

 

Redaktör och programledare: Jonas Löfvenberg

Fördjupa dig

139820

Nato – nödvändigt skydd eller vanskligt åtagande

Utblick

Rysslands krig mot Ukraina har förändrat väldigt mycket i vår omvärld. Även vårt lilla land Sverige. Det märks i plånboken, men också i politiken och nu har vi ansökt om medlemskap i Nato, något som föreföll väldigt avlägset för bara ett drygt år sedan. Så vad är Nato? Missade vi debatten innan vi skickade in vår ansökan? Och hur kommer ett medlemskap att förändra Sverige?

Lyssna här

139822

Minnet och historien – så påverkar de Rysslands krig i Ukraina

Utblick

Rysslands krig i Ukraina gäller inte bara landområden eller gränsen mot Nato och Europa. Det är ett krig som också handlar om historien. Om vem som ska skriva den och vems tolkning av den som ska betraktas som sanning. Så hur långt tillbaka kan vi hitta händelser som påverkar det som pågår nu? Och vad väljer de olika parterna ur sin egen historia för att motivera anfall eller motstånd?

Lyssna här

Varukorg

Totalt 0