Inga praktikanter VT2021

Tyvärr har vi inte kapacitet att ta emot praktikanter vårterminen 2021, med anledning av pandemin. Vi ser fram emot att välkomna nya praktikanter längre fram!

Börje Ljunggren

Börje Ljunggren

Associerad senior medarbetare

Börje Ljunggren är associerad senior medarbetare inom UI:s Asienprogram. Börje har ägnat praktiskt taget hela sitt yrkesliv åt Asien och varit stationerad i fyra länder i regionen. Parallellt har Börje Ljunggren ägnat sig åt forskning om Asien och doktorerat i statskunskap på en avhandling om reformprocessen i Indokina.

Under åren 2002-2006 var han Sveriges ambassadör i Kina, och i mitten på 1990-talet var han ambassadör i Vietnam. Han har varit biträdande generaldirektör på Sida och chef för Utrikesdepartementets Asienavdelning. 

Idag är han utrikesdepartementets samordnare av Stockholm China Forum, ordförande i SEB:s Asienråd, ledamot av styrelserna för Lunds Universitet och Raoul Wallenberginstitutet, rådgivare till Kinacentret vid Stockholms Handelshögskola, Sweden-China Trade Council och Global Utmaning, ”fellow” vid Harvarduniversitetets Asiencenter, skribent och föreläsare. Han är författare till ”Kina – vår tids drama” (2:a upplagan, 2009) och ”Den kinesiska drömmen – utmaningar för Kina och världen” (mars, 2015).

Varukorg

Totalt 0