Sommartider på UI

UI har sommarstängt från 5 juli till och med 8 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja.
Beställningar expedieras via https://www.ui.se/butiken/. Leveranstiden är lite längre om du beställer skrifter och vid fakturaköp. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. Mer information

Börje Ljunggren

Börje Ljunggren

Associerad senior medarbetare

Börje Ljunggren är associerad senior medarbetare inom UI:s Asienprogram. Börje har ägnat praktiskt taget hela sitt yrkesliv åt Asien och varit stationerad i fyra länder i regionen. Parallellt har Börje Ljunggren ägnat sig åt forskning om Asien och doktorerat i statskunskap på en avhandling om reformprocessen i Indokina.

Under åren 2002-2006 var han Sveriges ambassadör i Kina, och i mitten på 1990-talet var han ambassadör i Vietnam. Han har varit biträdande generaldirektör på Sida och chef för Utrikesdepartementets Asienavdelning. 

Idag är han utrikesdepartementets samordnare av Stockholm China Forum, ordförande i SEB:s Asienråd, ledamot av styrelserna för Lunds Universitet och Raoul Wallenberginstitutet, rådgivare till Kinacentret vid Stockholms Handelshögskola, Sweden-China Trade Council och Global Utmaning, ”fellow” vid Harvarduniversitetets Asiencenter, skribent och föreläsare. Han är författare till ”Kina – vår tids drama” (2:a upplagan, 2009) och ”Den kinesiska drömmen – utmaningar för Kina och världen” (mars, 2015).

Varukorg

Totalt 0