Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Börje Ljunggren

Börje Ljunggren

Associerad senior medarbetare

Börje Ljunggren är associerad senior medarbetare inom UI:s Asienprogram. Börje har ägnat praktiskt taget hela sitt yrkesliv åt Asien och varit stationerad i fyra länder i regionen. Parallellt har Börje Ljunggren ägnat sig åt forskning om Asien och doktorerat i statskunskap på en avhandling om reformprocessen i Indokina.

Under åren 2002-2006 var han Sveriges ambassadör i Kina, och i mitten på 1990-talet var han ambassadör i Vietnam. Han har varit biträdande generaldirektör på Sida och chef för Utrikesdepartementets Asienavdelning. 

Idag är han utrikesdepartementets samordnare av Stockholm China Forum, ordförande i SEB:s Asienråd, ledamot av styrelserna för Lunds Universitet och Raoul Wallenberginstitutet, rådgivare till Kinacentret vid Stockholms Handelshögskola, Sweden-China Trade Council och Global Utmaning, ”fellow” vid Harvarduniversitetets Asiencenter, skribent och föreläsare. Han är författare till ”Kina – vår tids drama” (2:a upplagan, 2009) och ”Den kinesiska drömmen – utmaningar för Kina och världen” (mars, 2015).

Varukorg

Totalt 0