Sommartider på UI

UI:s kundtjänst har sommartider från 8 juli till och med 11 augusti. Under denna period är telefonväxeln stängd och svar från info@ui.se kan dröja. Ingen leverans av fysiska produkter sker, och leveranstiden för fakturaköp är längre. Digitala produkter och tjänster betalade med kort levereras som vanligt. UI:s presstjänst har sommarstängt från 13 juli till och med 4 augusti. Läs mer här.

Under press: Europapartierna inför EU-valet 2024

Under press: Europapartierna inför EU-valet 2024

Politiska partier är väsentliga i demokratiska val och valet till Europaparlamentet i juni är inget undantag. Men vilka partier handlar det om? Nationella partier väljer kandidater till sina listor och formulerar sina politiska plattformar. Väljarna röstar sedan i vad som i praktiken är 27 olika val i EU:s medlemsstater. Men vilken roll spelar "Europartierna" i valet? Hur utvecklar de sina egna plattformar och vad säger dessa om EU:s politiska och institutionella framtid?

Utrikespolitiska institutets Europaprogram och Sieps bjuder in till ett gemensamt panelsamtal om dessa viktiga frågor. Evenemanget fokuserar på släppet av en forskningsrapport om Europapartierna författad av de två huvudtalarna.

Författare och talare
Karl Magnus Johansson, affilierad professor i statsvetenskap vid Södertörns högskola och Tapio Raunio, professor i statsvetenskap vid Tammerfors universitet.

Kommentatorer
Sofie Blombäck, universitetslektor vid Mittuniversitetet och Evelina Lundgren, doktorand i statsvetenskap vid Umeå universitet.

Samtalet modereras av Louise Bengtsson, forskare i statsvetenskap och ställföreträdare direktör på Sieps. 

Nicholas Aylott, chef för Utrikespolitiska institutets Europaprogram, introducerar samtalet.


Välkommen!

Varukorg

Totalt 0